Uklart syn

Hvordan kan det være, at man kan opleve at have et uklart syn?

Uklart syn er ganske almindeligt,  og det er noget, som de fleste vil opleve på et tidspunkt i deres liv.Hvis man oplever uklarheder og tågesyn, så skyldes dette ændringer i patientens synsindtryk i patientens passage fra øjet til hjernen.

Hvad kan være klassiske årsager til, at man kan opleve at have et uklart syn?

Der er nogle helt bestemte årsager til, at man kan opleve at have et uklart syn. Det kan være flere forskellige ting, som kan være årsagen. Her vil du få listet nogle af de hyppigste årsager op.

  • Lavt blodtryk kan være en af de ting, som kan gøre, at man kan opleve, at det sortner for øjnene. Det kan desuden også ved led i en besvimelse.
  • Grå stær er noget, som forholdsvis hyppigt kan opstå blandt ældre. Grå stær skyldes en fortætning af patientens linse, som er aldersbetinget. Grå stær er desuden en tilstand, som udvikler sig langsomt. Den kan både være dobbelt- og ensidig. Der vil med tiden komme synsnedsættelse, og mange vil desuden også opleve gener ved blænding med kraftigt lys.
  • Migrænepatienter vil desuden også kunne opleve i ny og næ at have et uklart syn. Personer med migræne vil have en tendens til at se lys i zik-zak mønster, og de vil desuden også opleve en efterfølgende hovedpine.

Der kan desuden også være andre og væsentligt mere sjældne årsager til forekomsten af uklart syn. Dog er ovenstående absolut de mest hyppige årsager.

Hvad kan man selv gøre for at komme ens uklare syn til  livs?

Man kan som udgangspunkt ikke selv gøre noget ved uklart syn.

Hvis man oplever pludseligt opståede ændringer i ens synsfunktion, så er det vigtigt, at man sørger for at opsøge en læge med det samme, som kan hjælpe en med at finde en løsning. Din læge vil desuden også forsøge at give dig et svar på, hvad der kan være årsagen til, at du har et uklart syn.