Viborg er en by i Midtjylland med et højt indbyggertal. I Viborg har du mulighed for at finde et hav af dygtige tandlæger, som har specialiseret sig i at hjælpe folk af med deres tandskader. De kan desuden også hjælpe dig med at udføre et klassisk tandtjek, hvor dine tænder vil blive set efter for eventuelle skader, som de måtte have.

Hvordan opstår skader på tænderne?

Skader på tænderne er ofte noget, som med tiden forekommer hos rigtig mange mennesker. Årsager til skaderne på tænderne kan man blandt andet finde ved kaffe, cigaretter og sukkerholdigt sodavand. Dette er blot nogle af de ting, som er med til at give skader på tænderne. En anden ting som også kan være med til at give skader på tænderne er frugt.

Det er dog ikke noget, som man hører så meget om i medierne ligesom man gør med eksempelvis sukkerholdig sodavand og kaffe. Men faktisk er frugtsyren i eksempelvis æbler med til at give syreskader, og hvis man følger anbefalingen med 6 stykker frugt om dagen, kan dette have konsekvenser for ens tænder, hvis man ikke sørger for at børste sine tænder med jævne mellemrum, hvilket er den næste årsag til, at der er mange som oplever skader på deres tænder.

Manglende tandbørsting samt manglende brug af tandtråd er især noget, som er skyld i, at der er rigtig mange, som ender med at få skader på deres tænder. Derfor skal man altid sørge for at børste sine tænder minimum 2 gange om dagen – morgen og aften. Derudover bør man også gøre der oftere, hvis man eksempelvis har indtaget slik og sodavand.

Hvordan kan man reparere et hul i en tand?

Hvis man har en tand, som er skadet, så er der mange forskellige måder at komme problemet til livs på. Dette kan blandt andet gøres ved, at man får lavet en tandfyldning. Dette kan både gøres med sølv og guld. Derudover er der også andre måder, hvorpå man kan reparere huller i tænderne. Hvis man har en tand, som er i rigtig dårlig stand, så er der også mulighed for, at man kan få revet tanden ud og i stedet for indsat en krone. En anden mulighed er desuden også at få indsat en porcelænstand, som har den samme farve som ens øvrige tænder. Der er mange muligheder og det kan være en god idé at sørge for at rådføre sig med en tandlæge.

Pil

Modtag tilbud

Pil ned