Hvis du gerne vil skifte til en ny tandlæge, eller du har behov for at finde en ny tandlægeklinik nær dig på grund af flytning eller lignende, så er der mange valgmuligheder, hvis du er bosat i Vejle eller omegn.

Der er nemlig op til flere klinikker, som kan give dig en hånd med tandeftersyn såvel som reparation af dine tænder, uanset hvilken form for skade du har.

Du vil nu få mulighed for at finde svar på en række forskellige spørgsmål, som vedrører besøg hos din tandlæge i Vejle.

Hvad er forskellen på et tandeftersyn og en tandbehandling?

Der er forskel på at komme til et tandeftersyn og så komme til en tandbehandling. Et regelmæssigt tandeftersyn, er noget som de fleste bliver kaldt ind til enten være mail, pr. brev eller via. SMS, hvor man får kontrolleret, om ens tænder er, som de skal være. Et tandeftersyn kan både udføres af en tandlæge, men det kan også blive udført af en tandplejer. De er nemlig begge uddannet til at lave et tandeftersyn.

En tandbehandling er derimod noget, som man skal være uddannet tandlæge for at kunne lave. Det er ikke nok bare at være uddannet som tandplejer for at udføre tandbehandlinger. En tandbehandling udføres eksempelvis hvis man har huller i tænderne, som er forekommet på grund af dårlig tandhygiejne eller som følge af et stort indtag af sukkerholdig sodavand, kaffe eller lignende, som kan ødelægge ens tænder.

Er det gratis at komme til tandeftersyn på nogle tandlægeklinikker i nærheden af Vejle, hvis man er ung og under 18 år?

Er man under 18 år og bosiddende i Danmark, så kan man få sine tænder tjekket efter ganske gratis. Det er nemlig staten, som betaler for dit tandeftersyn, hvis du bor i Danmark, og du er under 18 år.

Hvis du derimod er over 18 år, så er du selv forpligtiget til at betale for dit besøg hos tandlægen.

Hvad koster det at komme til tandlægen, hvis man er over 18 år?

Hvor meget man kommer af med for at få foretaget en tandbehandling kan være utroligt svingende. Først og fremmest er det naturligvis af afgørende betydning, hvor omfattende en behandling, du skal have foretaget. Dernæst er det også et spørgsmål om, hvordan du ønsker at få en eventuel tandskade behandlet.

Der kan nemlig være flere forskellige måder at få behandlet en tand på. Det kan eksempelvis gøres ved indsættelse af en tandkrone, eller det kan gøres ved, at man får indsat et tandimplantat.

Har man ikke nogle skader på sine tænder, og derfor blot er til et regelmæssigt tandeftersyn, så koster det typisk ikke mere end ca. 500 kroner. Et almindeligt tandeftersyn er de fleste til cirka 1 gang om året. Andre er 2 gange.

Pil

Modtag tilbud