Hvad er forskellen på et tandeftersyn og en tandbehandling?

Et tandeftersyn og en tandbehandling er to vidt forskellige ting.

Tandbehandling

En tandbehandling er noget, som man kan få udført, hvis man har en skade på en af sine tænder. En tandskade kan være mange forskellige ting, og det kan være noget man har af flere forskellige årsager. En tandskade, hvor man får et hul i en af sine tænder, kan eksempelvis opstå, hvis man har et stort indtag af sukkerholdig sodavand, eller hvis man igennem en længerevarende periode har indtaget stor mængder kaffe.

Både sodavand og kaffe er nogle af de ting, som kan skade ens tænder, og derfor bør man passe på med at indtage for store mængder af begge dele. Sukkerholdig sodavand og kaffe er naturligvis ikke de eneste ting, som kan forårsage skader på tænderne, men det er noget af det, som er årsag til rigtig mange tandskader hos danskerne hvert eneste år. Derfor kan du med fordel overveje, om du burde reducere indtaget af sukkerholdig sodavand og kaffe.

Tandeftersyn

Et tandeftersyn er noget der foretages cirka 1 – 2 gange årligt, hvor man kommer ind på sin tandklinik og får tjekket sine tænder igennem for at se, om ens tænder fejler noget. Hvis de gør det, så bliver eventuelle skader ordnet (eksempelvis hvis man har et hul i en eller flere af sine tænder, som skal repareres). Hvis man ikke har nogle huller eller andre typer af skader på sine tænder, så vil man få renset sine tænder, og derefter er tandeftersynet færdigt. Har man ikke nogle skader på sine tænder, så vil et tandeftersyn som oftest tage cirka 15 – 20 minutter at få foretaget. Har man derimod noget som skal repareres, så kan det tage væsentligt længere tid alt efter hvad man skal have lavet.

Er der stor prisforskel på tandlæger med klinik i Taastrup?

Priserne på at få foretaget tandeftersyn er svingende, alt efter hvilke skader man skal have repareret. Prisen på en tandlægebehandling afhænger af hvor omfattende en operation, der skal laves, og så afhænger det også af hvilket materiale, der bliver brugt under reparationen af dine tænder. Skal man have en kunstig tand indsat, så er der mulighed for at få dette gjort med en kunstig guldtand, eller der er mulighed for, at ens nye tand er lavet af porcelæn. Det er to forskellige måder at behandle den samme skade på, og derfor vil prisen også være varierende.

Skift til en anden tandlæge i Taastrup og spar penge

Der kan i nogle tilfælde spares mange penge på ens tandlægeregning, hvis man sørger for at se sig godt for. Af og til ser man klinikker med forskellige priser, hvor behandlingen er fuldstændig den samme, og i sådan en situation er det naturligvis oplagt at skifte tandlæge. Så kig dig godt for, når du skal vælge en tandlæge i Taastrup, som kan hjælpe dig med både tandbehandlinger og tandeftersyn.

Pil

Modtag tilbud