MR Scanning - Priser og ventetider

MR Scanning - Priser og ventetider

Her finder du et overblik over, hvor lang tid du skal vente på en MR scanning og hvor meget det koster, hvilket er gældende både med og uden henvisning. Du vil kunne under lægens anvisning komme til en gratis MR scanning i det offentlige, men hvis du gerne vil have et sundshedstjek af din krop, så er det også muligt ved egenbetaling af tilkøbe sig en MR scanning/CT scanning, således at du kan vide dig sikker på at der ikke er noget galt.

MR Scanning – med eller uden henvisning

Udfordringen ved en henvisning kan være de lange ventetider. Kilder viser, at for at få scannet din ben-region komme til at vente op til 46 uger på en MR scanning i Aalborg (Kilde), hvilket ikke er ideelt hvis man har store gener omkring benet. 

Har du brug for at komme til en MR scanning hurtigere – og har du ikke lyst til at lade lægen afgøre, hvor kritisk din situation er og hvor meget den kan prioriteres. Så har du mulighed for at overveje at betale prisen på et af de danske privathospitaler. Her er det muligt at komme foran i køen, men du behøver som nævnt heller ikke at fejle noget for at få foretaget en MR scanning. Flere og flere vælger at investere beløbet for at få kroppen tjekket efter i sømmene, blot for at vide sig sikker på at man ikke bærer rundt på noget, som i sidste ende kan være farligt. Du kan sammenligne det lidt med et service af din bil – noget vi gør for at være sikre på at fortsat kører. 

Der er ingen begrænsinger for hvad du kan blive scannet for. Du kan enten vælge at få hele kroppen scannet, men du kan også få tjekket udvalgte steder på kroppen – det gælder både når det kommer til helkrops MR scanninger, Knæ scanninger eller MR scanninger og undersøgelser af prostata.

Modtag tilbud på MR scanning

Gå til HelkropsMR

Priser på MR scanning af knæ

Udbyder Ventetid Pris
Helkrops MR Få svar her kr. 2.950 (kr. 950 hvis medlem af Danmark), læs mere her
Aleris Hamlet Ikke angivet online Pr. Region kr. 2.500 + kontraststof kr. 1.000
Mølholm Ikke angivet online Pr. Region kr. 2.950 + kontraststof kr. 300

Priser på MR scanning af ryg

Udbyder Ventetid Pris
Helkrops MR Få svar her Ikke angivet, få svar ved kontakt her
Aleris Hamlet Ikke angivet online kr. 7.500 + kontraststof kr. 1.000
Mølholm Ikke angivet online Kun helkrops-undersøgelse angivet; kr. 9.500

Priser på MR scanning af skulder

Udbyder Ventetid Pris
Helkrops MR Få svar her kr. 2.950 (kr. 950 hvis medlem af Danmark), læs mere her
Aleris Hamlet Ikke angivet online kr. 4.500 inkl. kontraststof
Mølholm Ikke angivet online kr. 5.500 inkl. kontraststof

Hør oplevelser med MR scanning 

Hvad kan man se på en MR scanning

Alt efter, hvordan den bliver udført, så er det en af de mest ekstensive scanninger som findes i dag, hvor du altså vil kunne få det mest uddybende og præcise diagnosticeringer uden at skulle foretage en operation.

Du kan læse mere om, hvad man kan se på en MR her.

Kan du få foretaget en MR scanning uden henvisning?

Det korte og meget klare svar er ja. Du behøver ikke en henvisning for at kontakte og bestille en MR scanning i dag.

Ønsker du for sikkerhedens skyld en scanning af hele din krop gennem en MR, så kan det gøres for helt ned til kr. 12.500.

Den henvisning vil du typisk aldrig få af din læge, da det er en omfattende undersøgelse, som ikke blot kan tilskrives patienter i det offentlige der måtte ønske det. Men derfor betyder det ikke, at det ikke ville være smart at få foretaget.

Bestil tid til MR scanning

Gå til HelkropsMR

 • Hvor og hvordan får jeg svar på MR scanning?

  Det handler 100% om, hvor og hvad du har fået undersøgt. Efter du har fået foretaget en MR scanning skal en specialist sætte tid af, til at gennemgå og diagnosticere disse billeder. Her kan tiden variere, særligt fra det offentlige til det private. Og igen fra klinik til klinik.

 • Hvad er forskellen på en CT og MR scanning?

  CT er en røntgenbaseret undersøgelse, mens MR er baseret på billeder skab ud fra et elektromagnetisk felt. Begge dele kan give snitbilledediagnostisik. MR er typisk at foretrækker medmindre der er forhold der gør denne umulig eller for omkostningsfyldt fordi den kan tage billeder i flere perspektiver. Den giver samtidig en bedre kontrast til sygeligt væv.

 • Hvad koster en MR scanning?

  Alt efter, hvor ekstensiv en scanning du ønsker foretaget, om du er medlem af Danmark eller ej og om du har fået en henvisning, så koster en MR i det private fra 950 kr. helt op til 12.500 kr. for en scanning af hele kroppen – findes hos Helkrops MR som specialiserer sig i disse undersøgelser.

 • Hvad er ventetiden på en MR scanning?

  I det offentlige kan det alt efter din tilstand og den lægelige vurdering tage helt op til 46 uger for et knæ på visse klinikker til et par dage (eller timer) for meget kritiske undersøgelser. Du kan se mere omkring din specifikke undersøgelse på Venteinfo (i det offentlige) eller ved at kontakte dit nærmeste privathospital.

 • Disse steder tilbyder denne operation

  HelkropsMR

  Relevant læsestof og links