Manglende sexlyst?

Hvordan kan der opstå en situation, hvor en part i et forhold vil opleve manglende lyst til sex?

Det største seksuelle problem, der findes blandt par, er når en af parterne oplader en manglende lyst til sex. Sexlyst er i bund og grund blot menneskets biologiske og naturlige mekanisme, som har til formål at få mennesker til at reproducere sig selv samt videregive menneskets gener.

Generelt set er mennesker (både mænd og kvinder) født med forskellig grad af lyst til sex. Det er ikke alle, som har samme behov for sex, og derfor vil lysten til sex også være meget forskelligt fra menneske til menneske.

Både mænd og kvinders lyst til sex er hovedsageligt påvirker af hormonerne i kroppen. Ofte vil mænd have en klar tendens til, at have væsentligt mere lyst til sex en kvinder, og det skyldes ganske enkelt, at mænd har et højere testosteronniveau i kroppen, end kvinder har. Derfor er det helt naturligt, at man ofte vil opleve at det er manden, som har mest lyst til sex.

Hvis en af parterne oplever at have manglende sexlyst, så er der heldigvis mulighed for, at man selv aktivt kan gøre noget ved det. Der er nemlig flere forskellige hyppige årsager til, at folk oplever mangel på lysten til at have sex med deres partner, og det kan man gøre noget ved.

Hvilke årsager ser man hyppigt til, at folk har problemer med manglende sexlyst?

  • Træthed og udmattelse er i høj grad en af de ting, som kan påvirke ens lyst til sex. Hvis man er drænet for energi og udmattet samtidig, så vil ens lyst til at have sex derfor af og til være kraftig nedsat.
  • Stress er også en af de ting, som man ofte ser kan være et stort problem, og det er en af de ting, som også går ind og påvirker ens lyst til sex. Stressede mennesker vil ofte havde en tendens til at opleve en nedsat sexlyst.
  • Konflikter og skænderier er meget ofte en årsag til manglende sexlyst. Af samme årsag er det en rigtig god idé at snakke meget med sin partner omkring, hvordan man løser diverse småskænderier, konflikter og problemer. Generelt set er god kommunikation altid et skridt i den rigtige retning.
  • Ærlighed er en helt klar nødvendighed, hvis man ønsker at få et forhold til at fungere. Har din kæreste eksempelvis taget mange kilo på, og det generer dig, så er det vigtigt at få det sagt – også selvom det kan såre din partner.
  • Hvis man fortsat oplever problemer med manglende sexlyst, så kan det være fornuftigt at opsøge hjælp fra en professionel, som kan hjælpe en med problemet. Der finde flere dygtige sexologer i Danmark, som blandt andet arbejder med at hjælpe folk med at få rettet op på manglende lyst til sex med deres partner.