Læbe- og ganespalteoperation

Læbe- og ganespalteoperation

En læbe- og ganespalteoperation sker typisk, når barnet er mellem to og tre måneder gammel. Operationen foregår ved, at kirurgen ligger et snit på hver side af spalten, som går fra næsebordet til munden. Dernæst ved kirurgen lukke separationen ved at trække huden og musklen sammen.

Hvor omfattende er operationen?

Det er meget forskelligt fra patient til patient, hvor omfattende denne operation er, da nogle af slemmere ramt af dette end andre. Dog skal man typisk regne med, at det tager et sted imellem 1 – 2 timer at få udført operationen, men det kan dog variere.

Bedøvelse i forbindelse med at få udført læbe- og ganespalte behandling

Når man får foretaget denne operation, vil man komme i fuld narkose. Derudover skal man regne med, at man ligger indlagt i omkring et helt døgn.

Se om Cerix.dk udfører operationen

Gå til Cerix.dk

Se om Roskilde privathospital udfører operationen

Gå til Roskilde privathospital

Bivirkning som følge af en læbe- og ganespalteoperation

Efter operationen er blevet udført, vil der i visse tilfælde kunne forekomme bivirkninger. Det er forskelligt fra patient til patient, hvilke bivirkninger man kan risikere at opleve, men det vil typisk være hævelser, smerter, blå mærker og ømhed, som vil forekomme på nogle af de patienter, som har fået udført operationen.

Du skal dog huske på, at der her er tale om små bivirkninger, som ikke vil vare ved i længere tid af gangen. Bivirkningerne vil i løbet af forholdsvis kort tid fortage sig igen.