Hovedpine

Hvad er årsagen til, at man kan opleve at få hovedpine?

Hovedpine er ganske almindeligt, og det er noget, som alle oplever i ny og næ.

Dog er der nogle ting, som gør, at man kan opleve at have hovedpine oftere end andre. Hvis man er eksempelvis indtager en stor mængde fødevarer, som indeholder kunstige sødstoffer, eller hvis man indtager mad, som har et højt indhold af nitrit, så kan dette af og til øget chancen for, at man kan opleve at få hovedpine.

En af de ting som særligt indeholder mange sødstoffer er sukkerfrit sodavand. Her bruger man nemlig kunstige sødstoffer som en erstatning for sukker, og derfor er indholdet i dette netop særlig højt.

Medicin mod hovedpine kan have den modsatte virkning

Modsat hvad man måske skulle tro, så kan det faktisk have en direkte negativ virkning på ens hovedpine, hvis man indtager for meget medicin mod hovedpine. Derfor skal man sørge for ikke at indtage for store mængder af medicin mod hovedpine. Udover at det kan forstærke ens hovedpine, så kan det faktisk også være direkte farligt at indtage alt for stor mængder af medicin mod hovedpine. Sørg derfor for at holde dig indhold på et normalt niveau, som ikke er overdrevent.

Søvn, stress og generel travlhed kan være med til at give hovedpine

Man skal altid sørge for minimum at få et sted imellem 7 og 8 timers søvn hver eneste nat. Får man ikke en ordentlig mængde søvn, så øger man risikoen for hovedpine markant. Derudover bør man også gøre alt, hvad man kan for at undgå at få stress. Hvis man er stresset, så kan det nemlig også føre til, at man oplever at have hovedpine.

Hormoner hos kvinder kan give stress

Når man som kvinde vil opleve udsving i hormonbalancen, så vil man til tider kunne opleve at få hovedpine. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med menstruation, eller det kan være i ægløsning eller når man når ind i overgangsalderen. Hormoner er ikke noget, som man selv kan styre, og derfor kan man heller ikke gøre noget ved det. 

Hvad kan man gøre for at slippe af med hovedpine?

At slippe helt af med hovedpine altid er svært. Dog man kan uden tvivl mindske hvor hyppigt man vil opleve at ved følge ovenstående råd. Det handler i bund og grund om at spise fornuftigt, få sin søvn, indtage sin medicin uden at overdrive og gøre sit aboslut bedste for at undgå stress. Hvis man sørger for at følge disse råd, så vil man være godt rustet mod hyppigt at opleve hovedpine.