Gastric balloon

Gastric balloon

Oplever du, at det er svært at stoppe med at spise når først du er begyndt? Måske bruger du af og til mad som en trøst når du udsættes for stress, vrede, sorg eller andre voldsomme følelsesmæssige påvirkninger. Hvis du ikke kan stoppe med at spise er der på sin vis tale om et misbrugsforhold meget lige afhængighed af for eksempel alkohol – også også overspisning udgør en særdeles stor helbredsrisiko i det lange løb. Derfor er det også vigtigt, at være villig til at forsøge at ændre på denne afhængighed.

Sådan fungerer Gastric Balloon

Du har mulighed for at vælge at få foretaget en fedmeoperation. En af de mere skånsomme operationer er i sagens natur faktisk ikke engang en operation idét proceduren foretages ambulant og uden at åbne for patienten. Denne behandling kaldes en gastric balloon.

En sammenklappet ballon indsættes via kikkert i mavesækken – og den pustes herefter op. Den vil således optage en del af pladsen i din mavesæk på permanent basis i den 6 måneders periode denne behandling typisk foretages over. Dette vil betyde, at du hurtigere vil opnå en mæthedsfornemmelse. Ligeledes vil der også naturligt være visse fysiske begrænsninger i forhold til hvor meget mad der reelt vil være plads til i din mavesæk på grund af ballonen. I tiden lige efter indgrebet er det vigtigt, at du følger en såkaldt gastric ballon diæt – simpelt for at sikre dig, at din mave kan nå at vende sig til det nye fremmedlegeme. Normalt vil du i løbet af ca. 10 dage være i stand til så småt at begynde at spise normal mad igen.

Modtag tilbud på brystforstørrelse hos Roskilde Privathospital

Gå til Roskilde privathospital

Omfattende gastric balloon erfaring har vist, at efter i 6 måneder at have været vant til et tidligere mæthedspunkt end før indsættelse af ballonen, vil langt de fleste patienter være i stand til at bibeholde deres nye og sundere livsstil – selv efter at ballonen er blevet fjernet igen. Der er ingen alvorlige gastric ballon bivirkninger – ballonen du får indsat er lavet af et meget stærkt materiale så der er så godt som ingen risiko for at den sprænger.

 

Disse steder tilbyder denne operation

Roskilde Privathospital logo

Relevant læsestof og links